Vill du vara med i Faktum Novell 2023?

I juni 2020 släpptes den första novellsamlingen med 13 unika berättelser av talangfulla debutanter, Faktumförsäljare samt etablerade författare. Namn som Fredrik Backman, Tone Schunnesson, Majgull Axelsson, Lina Wolff, Jens Lapidus, Åsa Moberg och Amanda Romare har medverkat genom åren. Vilka som skriver nästa års upplaga av Faktum Novell återstår att se. Du kan bli en av dem.

Arbetet med den fjärde Faktum Novell är inlett och vi söker nu nya berättelser. Din novell kan vara lång eller kort, men max 20 000 tecken (inkl blanksteg), och kan handla om vad helst. 

Deadline för insända noveller är 1 februari 2023. Därefter inleds urvalsprocessen tillsammans med en referensgrupp. Bidrag mejlas till faktumnovell@faktum.se (filformat: word eller pages). Endast ett bidrag per person.
I slutet av mars kontaktar vi dem som skrivit de utvalda novellerna. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ge feedback till övriga.  

Uppmärksamheten kring Faktum Novell har varit stor. Den första utgåvan såldes i över 10 000 exemplar. Andra utgåvan vann Svenska Designpriset och på Bokmässan berättade författaren Majgull Axelsson om sin medverkan, i ett program arrangerat av Läsrörelsen i Sverige. 

Faktum är Sveriges största gatutidning och novellsamlingen skapar ett konkret mervärde för försäljarna i deras arbete på gatan. Den är också ett sätt för Faktum att bidra till att stötta litteraturen och läsningen i Sverige. Och för dig som skrivande, ett sätt att stötta Faktum i kampen mot hemlöshet och fattigdom.

För inspirerande läsning, beställ årets novellsamling på shop.faktum.se eller köp av en Faktumförsäljare nära dig. 

Vi ser fram emot att läsa din novell,
Sandra Pandevski och Malin Clausson