Florina Vasiciu

Florina Vasiciu 33 år // Försäljarnummer #811  Säljer Faktum vid Ica i Tuve // Drömmer om att få barn. 

»Jag har sålt Faktum tillsammans med min man i tre år. Vi kommer från Rumänien, och för sju år sedan kom vi hit i hopp om ett bättre liv. Till en början jobbade vi på ett städföretag, men nu har det blivit svårare att hitta arbete i Sverige. Sån tur var fann vi Faktum. Det har hjälpt oss mycket. 

En av mina kunder har blivit min vän. Hon heter Beatrice och köpte kalendrar av mig för två år sedan. Då visade det sig att vi båda pratar spanska. Ibland bjuder hon hem mig på middag. Hon har varit kock i Sverige i 40 år. Min favoriträtt är ris med kött och en sötsur sås. Just nu är Beatrice i Spanien för hon har reumatism och mår bättre av att vara i värmen. Spanskan lärde jag mig när jag plockade mandariner och vindruvor med mina föräldrar i Spanien. Vi bodde utanför Madrid i fem år. 
Jag träffade min man, Ioan, genom en kompis som är gift med Ioans bästa kompis. Vi introducerades för varandra. Jag föll för Ioan för att han är vacker, romantisk och intelligent. 

Jag är en positiv person, och jag tror att jag i framtiden kommer att må bra och hålla mig frisk. Jag är bara lite orolig för boende, nu under vintern hyr vi ett rum hos ett par kompisar i Bergsjön som kostar 3 500 kronor i månaden. Men vi vet inte hur länge vi får stanna. När det är varmare har vi tidigare bott i husvagn. Det är svårt att hitta hem någonstans. 

Jag drömmer om att få barn, för jag kommer från en stor familj. Men jag behöver hjälp med IVF. Jag har problem med äggledarna för att jag har utsatts för så mycket kyla. Jag har inget svenskt personnummer och kan inte få hjälp här. Och i Rumänien kostar det jättemycket pengar. Jag var på en undersökning och då sa de att det skulle kosta runt 3 000 euro. 

Just nu måste jag hjälpa mina föräldrar mycket med pengar. Pappa har njurproblem och han har gjort tre operationer och mamma har ont i fötterna. Jag vill gärna jobba mer än jag gör i dag och hoppas att någon som läser det här hjälper mig. Jag är bra på att städa, och har tidigare arbetat på en textilfabrik. Jag hade en bra uppväxt, gick i skolan i åtta år. Mina föräldrar har lärt mig att respektera andra människor och vara snäll. När jag var liten ville jag bli undersköterska, sjuksköterska eller till och med läkare. Men jag har inte haft råd att läsa på universitetet.«