Angelina Velkova

39 år, säljer vid Ica Supermarket Pärlan Henån, Orust. Försäljarnummer #2580

”Jag har en dröm och jag hoppas att ni ska hjälpa mig att uppfylla den. Bredvid mitt eget hus i Bulgarien har jag köpt en bit tomt. Där vill jag öppna ett litet bageri och en enkel restaurang. Jag kan baka underbara bröd, kakor, pizza och annan italiensk mat. Men det krävs mer pengar. Det finns regler som säger att man måste ha en toalett, till exempel, om man har en restaurang. Så jag behöver pengar till att dra in vatten och avlopp.

Halva min familj, tre av mina barn, finns i Bulgarien. De är redan stora, mitt första barn fick jag redan vid 18. Här i Sverige har jag min lilla dotter, som är fem år, och min man. Jag längtar alltid efter någon och vill ha alla samlade. Det är inte så att jag har tröttnat på Sverige. Jag älskar Sverige lika mycket som byn jag föddes i. Det är ett varmt och vänligt land med väldigt snälla människor. Det handlar inte heller om att jag vill bli rik. Jag vill bara kunna försörja mina barn och min familj. Min högsta önskan är att leva ett lugnt liv i Bulgarien med hela min familj.

Jag har varit i Sverige sedan 2015, innan dess hade jag bara varit utomlands när jag under en period jobbade med blommor på en plantskola i före detta Jugoslavien. I många år tiggde jag, men för två år sedan började jag sälja Faktum istället. Jag mår mycket bättre nu när jag har en tidning att sälja. Folk tittar på mig och gör inte narr av mig.

Till sist vill jag tacka alla som köper Faktum av mig i Henån. Mina kunder är så vänliga, de köper saker åt mig och min dotter och ger mig dricks ibland. Jag vill också tacka alla som hjälpte oss i Svanesund de första åren vi var här och vår dotter bara var en bebis, alla vänner som jag fick då. Jag kommer att vara Sverige oändligt tacksam om min dröm går i uppfyllelse.”