Så kan du stötta Faktums arbete mot hemlöshet, utanförskap och fattigdom

Du kan skänka din gåva via Swish till 123 039 97 17.

Om du vill att den specifikt ska tillfalla en av våra fonder, skriv Vårdfonden” i meddelandet.

Flera sätt att stötta

En sjuk katt, en hög räkning från tandläkaren, problem med sin ögonhälsa, medicin man inte har råd att hämta ut. Sedan ett antal år samlas gåvor till Faktum i fonder för specifika ändamål. Detta gör vi!

Faktums försäljarfond
Pengarna som hamnar här går till att stötta och hjälpa aktiva försäljare i deras vardag som just försäljare. Det kan handla om att vi köper vattenflaskor (gjorde vi under den heta sommaren 2018) eller som när vi under pandemin fixade så att varje aktiv försäljare fick 20 nummer gratis.

Vi har även sänkt priset på tidningen under den fattiga månaden januari då läsarnas plånböcker tunnats ut efter julhandeln. På så sätt stöttar fonden försäljarnas jobb på gatan och ökar deras intäkter per såld tidning. 

Faktums Vårdfond
Grundades 2018 med medel från en investerare som blivit svårt sjuk. I sjuksängen bredvid låg en person som oroade sig för de höga medicinkostnaderna som följde efter sjukhustiden. Även om sjukvård är gratis så kan det vara dyrt att bli frisk. Faktums vårdfond har dessutom hjälpt ett tjugotal försäljare med tandvård.

Faktums Djurfond
För vissa betyder husdjuret allt. Och går före allt. Men ibland räcker inte pengarna till veterinärräkningen. Då kan aktiva försäljare ansöka om pengar för att älsklingen ska få den vård den behöver. Faktum har också, i samarbete med Västra Djursjukhuset, en dag då det erbjuds gratis enklare vård av hundar och katter.

Ögonhälsofonden
För den som lever på marginalen är det kanske inte första prioritet att gå till optikern.
Men det handlar inte bara om att se bra, en synundersökning kan även avslöja andra allvarliga sjukdomar som kan behöva behandlas snabbt. Att se dåligt får dessutom stora konsekvenser för ens möjligheter att leva livet fullt ut.
Därför har Specsavers tillsammans med Faktum startat en ögonhälsofond.
Varje år arrangeras kostnadsfria synundersöknings- och glasögondagar i Specsavers butiker för personer som behöver kolla upp sin syn och ögonhälsa.

Swish
Du kan skänka en gåva via swish genom att swisha till 123 039 97 17.

Bankgiro
Använd bankgiro 5773-0517.
Skriv gärna namn och postadress så vi kan tacka för gåvan.

Kreditkort
Du kan även skänka en slant med kort genom att klicka här.

Var noga med att skriva i meddelandefältet vilken fond du vill stödja. 

Faktum Hotels

Du kan köpa ett gåvobevis för en fiktiv hotellnatt i “uteliggarmiljö” till någon du tycker om! Läs mer här.

I dag har vi 419 företag som stödjer vår verksamhet.

Det finns olika sätt att stödja Faktums verksamhet.

Oavsett om du sprider kunskap om oss bland vänner och bekanta eller bidrar med pengar, hjälper du oss att utveckla tidningen och vår verksamhet för socialt utsatta människor. Nedan kan du läsa mer om hur du kan hjälpa oss.

Företagsprenumeration

Företag som vill stödja oss kan teckna en företagsprenumeration och få med sin logotyp i tidningen. 

Vill du veta mer om FaktumVänner, Företagsprenumeration, annonsering eller andra sätt hur ditt företag kan engagera sig i Faktum?

Kontakta
Jonas Kroksjö
031-63 22 91
jonas@faktum.se

Om annonsering i Faktum:
Ladda ner här.

Huvudpartners

Våra huvudpartners bidrar till Faktums arbete för hemlösa och personer i socialt utanförskap.

Vi stöttar Faktum med annonsutrymme då vi har möjlighet, så att Faktum kan nå ut med sina budskap och kampanjer.

Vi har hjälpt Faktum med deras lokaler i Göteborg. Vi ville erbjuda Faktum ett välkomnade kontor till överkomlig hyra.

Vi på SBAB vill bidra till bättre boende och boendeekonomi – för alla. Vårt bidrag gör så att Faktum kan fortsätta utveckla sin verksamhet och skapa nya möjligheter för Faktumförsäljarna.

SEB är en ovärderlig partnerartner som möjliggör så att vi kan erbjuda våra försäljare en fungerande Swishlösning.

Vi tar hand om Faktumförsäljarnas syn. Vi har tillsammans med Faktum startat en ögonhälsofond som kan nyttjas under året. Vi arrangerar årliga kostnadsfria synundersöknings- och fria glasögondagar.

Vi ser till att Faktum blir tryckt och distribuerad till alla försäljningskontor så att försäljarna varje månad får ett nytt magasin att sälja.

Projektpartners

Utan våra projektpartners, som hjälper till med allt från filmproduktion till städning, hade Faktum varit långt ifrån där vi är i dag.

Vi stöttar Faktum under hela året när de behöver synas, och bjuder på högklassig visuell kommunikation i form av roll-ups, vepor och banderoller.

Vi pysslar om Faktumförsäljarnas fyrbenta vänner. Här finns en fond som de kan nyttja under året samt en årlig inbjudan till en kostnadsfri vårddag.

Vi hjälper Faktum med skrivare på alla kontor och ser till att serva maskinerna när det behövs.

Vi ser till att försäljarna dricker ett gott kaffe. Med ekologiskt och fair trade kaffe i koppen kan du vara säker på att mänskliga rättigheter respekteras.

Vi väljer att presentera Faktum under våra utvalda konserter under året.
Hos oss kan du även köpa konsertbiljetter till förmån för Faktum.

För oss är lokalt och socialt ansvarstagande oerhört viktigt. Därför stödjer vi Faktum i sitt arbete mot utanförskap.

BK Häcken och Faktum arbetar tillsammans för ett samhälle utan utanförskap. Det är tillsammans vi bygger lag och genom samarbete skapar vi ett hållbart samhälle.

Det känns viktigt att stötta Faktums arbete. Därför bidrar vi med teknisk support till Faktumgalan och andra event.

För oss är det självklart att hjälpa Faktum med allt som låter. Allt från radioreklam, röstinspelning & film – till deras egen podd Frågebatteriet.

Vi har under flera års tid stöttat Faktum genom att dela ut underställ till Faktumförsäljarna inför den kalla vintern.

Vi stöttar Faktum i deras arbete mot utanförskap och hemlöshet med marknadsundersökningar och beslutsunderlag för att på så sätt kunna få ut sitt budskap till fler.

Vi samarbetar med Faktum och ser till att böcker i fickformat, men med stora läsupplevelser, finns att köpa tillsammans med Faktum. Vi tror, precis som Faktum, på orden och berättelsernas kraft.

Självklart hjälper vi Faktum! Ingen borde behöva leva i hemlöshet eller i socialt utanförskap!

Faktum är en av våra viktigaste hjärtevänner. Vi bidrar till deras events under hela året med ljud, ljus, bild, datateknik och go personal.

Sedan flera år tillbaka hjälper jag Faktum med att ta fram filmer. Jag regisserar och producerar filmer för tidningen, Novellsamlingen och till exempel Faktumkalendern.

Faktum är ett varumärke vi önskar vi varit med och skapat. En perfekt kombination av affärsvärde, kreativitet och mänsklighet. Nu hjälper vi Faktum ta nästa steg.

Företagsprenumerationer

Med en företagsprenumeration motverkar du fattigdom, hemlöshet och socialt utanförskap.

Saknar du din logga här?

Kontakta Jonas Kroksjö för mer info.

Faktumvänner