Vill du vara med i Faktum Novell 2021?

I juni 2020 släpptes den första utgåvan av Faktum Novell. 13 unika berättelser författade av etablerade namn som Fredrik Backman, Tone Schunnesson och Linda Skugge, men också av talangfulla debutanter. Vi fick in över 100 bidrag förra året och räknar med det dubbla i år. Faktum Novell är här för att stanna och nu har vi inlett arbetet med nästa års utgåva.

Bidragen kan vara korta, eller långa, men max 20 000 tecken (inkl blanksteg) och kan handla om vad helst. Deadline för insända noveller är 14 februari 2021. Därefter inleds urvalsprocessen tillsammans med en referensgrupp. Utgivning är planerad till någon gång i maj.

Vi hoppas, trots att vi inte erbjuder något arvode, att det kan kännas inspirerande att skicka in ett bidrag. Uppmärksamheten kring Faktum Novell har varit stor och årets novellsamling är nominerad såväl till Tidskriftspriset som Svenska Design-priset i olika kategorier.

Faktum är Sveriges största gatutidning och Faktum Novell är ett sätt för oss att bidra till att stötta litteraturen och läsningen i Sverige, ett sätt att skapa mervärde för försäljarna i deras arbete på gatan och ett sätt för dig att stötta Faktum i kampen mot hemlöshet och utanförskap.

Tävlande noveller mejlas till sandra@faktum.se senast 14 februari.
Senast 31 mars återkopplar vi till de författare som vi valt ut.
För inspirerande läsning, beställ årets novellsamling på faktum.se/novell.

Tack på förhand, vänligen Sandra Pandevski och Malin Clausson.
Redaktörer Faktum Novell

Senaste numret

Läs tidningen digitalt

läs tidningen digitalt

instagramInstagram