NYTT NUMMER PÅ GATAN!

FAKTUM MÖTER. Hon skapar konst som ändrar stadsbilder och väcker känslor. Älskar, älskar inte? Carolina Falkholt delar folket. Högaktuell med ett twerkande verk i Göteborg, ny musik och ett performance på Roskildefestivalen i sommar.

UKRAINA. Alla reagerar vi, men lite olika, på kris och krig. Så även människor som redan kämpar med utsatthet på andra sätt. Vi har stämt av kriget i Ukraina med Faktums försäljare. Och hälsat på hos Loppan som fått flytta på sig för att ge rum åt ukrainare på flykt.

MITT LIV. Faktumförsäljaren Elena Ciobutario i Landskrona lämnade tiggeriet och började sälja Faktum. Möt henne i ett samtal om bland annat dottern och barnbarnen hemma i Rumänien.

FAKTUM NEWS. En person blev av med 300 000 kronor, en annan drygt 25 000. Brottsoffren är äldre och utsatta, med missbruk- eller psykosociala problem, och har stora behov av omsorg. Nu har personal stängts av och båda händelserna är polisanmälda.

PÅ GÅNG. Pandemi och krig. Skilsmässa och död. Under ett liv är ingen förskonad från kriser, men vi kan hantera dem bättre om vi lär oss av tidigare händelser. Det säger en av landets mest framträdande psykologer Per Naroskin.

SARAH BRITZ om utredningen ”En socialt hållbar bostadsförsörjning”: Ett fall framåt är i alla fall att de flesta beslutsfattare inser att det inte går att säkra bostadsförsörjningen endast genom att bygga mer. Hemlösa har inte råd med nyproduktion.

FOTOREPORTAGE. Fotografen och skribenten Robert Gumpert visar de ökande inkomstklyftorna i San Francisco i bild i ny bok. Vi blickar in i den – och ut i världen.

SIGNERAT/KARWAN FARAJ: Utan svaghet har styrka inget att mäta sig med.

MISSA INTE Lenartos skrönika, Portionen under tians spenat- eller nässelsoppa, Lindengrens Ett anstötligt liv och Panelens mysiga samtal om värdet av samhörighet.

Senaste numret

Läs tidningen digitalt

läs tidningen digitalt

instagramInstagram