Midsommarvecka och ny Faktum är här! 

MATTIAS NORDKVIST. Krasch, sjukskrivning och scenskräck. Tiden efter braksuccén med »Vår tid är nu« blev verkligen inte Mattias Nordkvists bästa. Alltför lik sin rollfigur Gustav i serien, med låga tankar om sig själv och ett eskalerande missbruk, var han tvungen att göra slut med Gustav och göra upp med sig själv. Mattias Nordkvist är tillbaka. Nu som Jakob. En man som flyr Sverige för att börja om sitt liv i Danmark. 

FAKTUMFÖRSÄLJAREN Violina vill skratta med sina barn och ha dem nära igen. Och så vill hon ha ett jobb: städa eller diska. För henne handlar det inte om att få ett ”perfekt” liv, bara ett bättre. 

FAKTUM GRANSKAR. 
”En Ny Dag Göteborg” i sociala medier påstår sig samla in pengar till fattiga, hemlösa och brottsoffer. Men smygpublicerade bilder på Faktumförsäljare satte Faktums grävteam på spåret. När den 48-årige mannen bakom kontot konfronterades hotade han att dränka våra reportrar i havet. 

Genombrott mot Bitcoinbedragare. De drabbade har länge varit uppgivna. Polisanmälningar har lagts ner och polisen har framhållit hur svårt det är att komma åt brottslingar i andra länder. Men i början av maj kom plötsligt ett positivt besked. Någonting hade hänt. 

AKTUELL. Som 16-årig antiporraktivist var hon ursinnig. I dag är Ninja Thyberg mer taktisk och ödmjuk. Orättvisan hon upplever mellan kvinnor och män står dock fortfarande i fokus i hennes bioaktuella »Pleasure«, en film om en ung tjejs strävan att bli porrfilmstjärna i Los Angeles. 

SARAH BRITZ om hotet mot Faktums reportrar och hur det är ett hot mot demokratin: ”Svenska journalister ska granska, informera och rapportera; om beslut, makthavare och myndigheter. Vi ska skildra det som är sant och relevant. Motsatsen är diktatur där den som har makten bestämmer vad medborgarna ska få veta.”

UTBLICK. Trots att människor i slumområden generellt är mer utsatta för sjukdomar har ett av Indiens största slumområden, Dharavi, gått mot strömmen i sin kamp mot coronaviruset. 

Lenarto skrönikerar, Panelen diskuterar kramens framtid, Mange målar sina tankar och Portionen under tian bjuder på utepizza! Kan passa bra efter sillen;) 

Köp Faktum av din försäljare redan i dag, eller som e-tidning på hemlös.se 

Senaste numret

Läs tidningen digitalt

läs tidningen digitalt

instagramInstagram