Med våren kommer ny Faktum – ute nu!

HANNA HELLQUIST. Författaren och radioprofilen har bytt sin tvårummare i Stockholm mot 200 kvadratmeter i Grums. På gården fick Faktum jaga Hanna, fyra höns, två ankor och taxen Ines för att prata om bland mycket annat den kommande romanen, ensamhet, klassresan och nykterhet.

FAKTUM GRANSKAR. Gång på gång försöker Johanna och Mikaela att ta sina liv. När barnpsykiatrin vänder dem ryggen faller de mellan stolarna och låses in på statliga ungdomshem. De är inte ensamma. I 20 års tid har myndigheterna känt till att svårt sjuka barn inte får adekvat vård. Istället tillåts de, som omhändertagna, fortsätta att skada sig själva och försöka att ta sina liv.

SARAH BRITZ. Om att sjuka barn inte får den vård de behöver. Att de barn som faller mellan stolarna faller livsfarligt hårt.

AKTUELL. När konstnären Mange Hellberg formulerar sin verklighet blir det små och stora tankar om livet. Ett liv som han gärna gör upp med. I maj samlar han tankarna och bilderna i bok och på skiva under gemensamma titeln »Kanske Diem«.

VARDAG. Faktumförsäljaren Krister Lönnqvist har MS, är nykter alkoholist och har fått kämpa för att nå dit där han är i dag.

NYHETER. Bråket på uteplatsen vid akutboendet Nya Tillfället i Göteborg slutade med att en 21­-årig man knivhögg en annan boende till döds. En ny utredning visar att både narkotika och vapen fanns på boendet, trots förbud.

LENARTO. »Den som sa ›verkligheten är underbarare än dikten‹ vill jag begrava i en myrstack.«

Och missa inte Portionen under tians recept på röd curry utomhus och Faktum golar där vi tipsar om kärleksbok, musikdokumentär, Instagramkonto med klokskap och ett album som kan rädda en från andra människor.

Senaste numret

Läs tidningen digitalt

läs tidningen digitalt

instagramInstagram