Stor intervju med Ewa Fröling!

Ny Faktum på gatan 

EWA FRÖLING. I vår släpps boken ”Moder Liv”där hon skriver om sin cancer – och sitt liv. Med bitsk humor, högt skratt och starka åsikter vandrar filmstjärnelejonet vidare i livet med högburet huvud. Ewa Fröling vägrar att provfilma, avråder unga från att bli skådespelare och ångrar att hon själv inte blev läkare istället.

FAKTUMFÖRSÄLJARE PELLE. Säljer tidningen i Lund sedan många år. Dagens höjdpunkt är när han snackar med sina kunder. I vår hoppas Pelle på att börja repa med sitt band igen, men de är inte helt ense kring den musikaliska inriktingen…

CHEFREDAKTÖR Sarah Britz om covid-vaccin: ”Vi måste lyfta blicken. Oavsett vilka vi är, var vi är eller varför så är det bäst för alla om alla får vaccin.”

UTBLICK. Tre veckors alkoholförbud på Grönland resulterade i att det familjerelaterade våldet minskade till en tredjedel. Man ville dämpa smittspridningen och skydda barnen som behövde vara hemma när landet stängde ned. Jordens största ö är inte bara vacker, den lider också av ett socialt skyddsnät med stora brister och en självmordsstatistik som är högst i världen. Men det finns hopp.

REPORTAGE. För tjugo år sedan sa Partille kommun att de ville hjälpa Faktumförsäljare Loppan med bostad. Men villkoret var att han skulle göra sig av med hunden. Sedan dess har Loppan och hans hundar bott här och var. Senast i en nedgången husvagn. Nu i en campingstuga i Bollebygd, en kommun utan strategi mot hemlöshet.

LINDA HAMBÄCK. Aktuell med animerade filmen ”Apstjärnan” som väcker frågor kring vad som är en familj. Med Faktum pratar regissören om alternativa familjekonstellationer, och hon tycker att kärnfamiljen känns omodern.

FAKTUM GOLAR om ett porrfilmsdrama, en drabbande dokumentär om Irak, boken ”Amerikans jord” och ett Instagramkonto om att leva i fattigdom.

Och missa inte Mange Hellbergs konst, Portionen under tians majscarbonara eller Joakim Lindengrens serie ”Ett anstötligt liv”.

Köp Faktum av din försäljare redan i dag. Finns även som e-tidning på hemlös.se där hälften av kostnaden alltid går till försäljaren.

Tack för att du stöttar oss i kampen mot fattigdom och hemlöshet!

Senaste numret

Läs tidningen digitalt

läs tidningen digitalt

instagramInstagram