FAKTUM | 2018/01/12 Nyheter

Den sjunde mars ska artisten Stina Velocette uppträda på Stadsteatern. Vi haffar henne för några snabba frågor samtidigt som hon packar ihop i studion inför dagens spelning på invigningen av Jämställdhetsmyndigheten i Angered.

Varför vill du vara med på Faktumgalan?
– Under åren har jag gjort olika grejer med Faktum och det känns alltid som en rolig och viktig sak att vara med på. Självaste galan har jag aldrig varit med på förr så det känns kul.

Din nyaste singel Ska det va så här släpptes snabbt efter att metoo-rörelsen startade. Hur kom låten till?
– Efter att metoo hade dragit igång grottade jag ner mig i allt som kom upp på nätet. Jag pratade också med mina nära vänner om det jag och andra har upplevt genom åren. Efter några dagar började jag skriva på låten. Jag fick kraft till att göra den så fort eftersom jag kände att den var en del i något större.

Vad har du fått för reaktioner på låten?
– Jag har fått väldigt många och starka reaktioner. Om jag jämför med hur det har varit innan har den här fått överlägset mest. Folk skriver att de skriker, gråter och får rysningar. Och att de lyssnar om och om igen.

Hur ser du på metoo i dag?
– Jag har hela tiden känt att det är något historiskt som händer. Man ser fortfarande saker som kommer ur det här. I dag ska jag åka iväg och spela på invigningen av Jämställdhetsmyndigheten i Angered. De som startar upp det här har sagt att deras arbete blivit starkare i och med metoo. Det blir många ringar på vattnet.

Vilka var höjdpunkterna under 2017 och vad händer 2018?
– Turnén, Hundralappen, som Kapten Röd drog igång men även hela metoo-revolutionen. Det är de två grejerna jag kommer att minnas.

– I år ska jag fortsätta spela de låtar jag släppte förra året och jag ska även göra nya.

Vad kommer de att handla om?
– Inget som jag kan säga nu, säger hon och skrattar innan vi säger hej då. Nästa gång ser vi henne på Stadsteatern i Göteborg!

TEXT: Sandra Pandevski

BILD: Pressbildskriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR