FAKTUM | 2016/06/07 Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE 2016-06-07

Snart finns Faktum i surfplattan.  Du köper en kupong av försäljaren för 50 kr och laddar sedan ner magasinet. 
– Det blir samma förtjänst för försäljarna och ett naturligt steg mot nya målgrupper, säger VD Åse Henell.

Den digitala versionen av Faktum, i det populära formatet epub, kan läsas i så gott som samtliga surfplattor på marknaden. Detta ger tidningen och försäljarna en ny möjlighet till inkomster när försäljningen av papperstidningen viker.
– Vi måste alltid utvecklas i takt med tiden, försäljarnas lön hänger på det, säger VD Åse Henell som menar att e-Faktum än så länge ska ses som ett komplement till pappersvarianten. De allra flesta föredrar sin Faktum på pränt men för målgruppen unga och män, som Faktum genom åren haft svårt att nå, är en digital produkt viktig.

Faktum för surfplatta distribueras via faktum.se där läsaren matar in den kupongkod som köpts av en försäljare (försäljaren köper för 25 och säljer för 50 precis som med papperstidningen). Kupongen gäller inte för ett specifikt nummer utan kan sparas och användas för vilket nummer som helst. Det öppnar möjligheten för en ny sorts ”prenumeration” och varför inte en gå-bort-present.
– Du kan köpa tre kuponger för kommande nummer, ge bort till någon du tycker om eller behålla själv, säger Åse Henell.

Från och med i dag pågår en testperiod där koder delas ut gratis på Faktums Facebook-sida men från och med julinumret, som släpps den 29 juni, kommer kupongkoderna att säljas på gatan.

(För att testa gå till: e.faktum.se kod: E-FAKTUM )

För med information kontakta:

Åse Henell, VD Faktum Tel:0760-070618

TEXT:

BILD: skriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR