FAKTUM | 2017/03/09 Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE 2017-02-20

Faktumplattan Det ordnar sig vol. 4 samlar låtar på temat Vi – solidaritet, gemenskap, kärlek och vänskap. 

Tillsammans med bland andra Lisa Nilsson, Amanda Jenssen och Tingsek ska succén med de tre föregående plattorna följas upp. 

Plattan släpps tillsammans med tidningen den 21-22/2. Försäljarna köper den för 75:- och säljer den för 150:-, mellanskillnaden är deras lön.

Stora frågor kräver stora insatser. För fjärde året i rad ställer Musiksverige upp i kampen mot hemlöshet och utanförskap när de på Det ordnar sig vol. 4 tolkar Faktumförsäljarnas favoritlåtar på temat Vi.

– Faktum är gemenskap och solidaritet, vi gör stor skillnad för många som har det tufft. Och så som världen ser ut 2017 är det viktigt att vi visar att vi tillsammans är starka, säger Faktums vd Åse Henell.

De tre tidigare Faktumplattorna, som endast sålts tillsammans med tidningen på gatan, har samtliga varit stora försäljningssuccéer med 7500 sålda ex vardera. Det har inneburit ett välkommet tillskott till en vinterskral kassa för både försäljare och Faktum. 

– Plattan har blivit lika viktig för både försäljarna och oss som den årliga kalendern och vi är väldigt glada att så många artister och producenter skänker oss sin tid och kunskap, säger Åse Henell.

Faktumförsäljare Carlos som fått med sin önskelåt Kungens man (org. artist Björn Afzelius) som görs av Maja Gödicke säger ”Det känns fint att fått med sin önskelåt! Jag har förlorat alla mina skivor…det känns som att gå på moln!”

För att lyssna på skivan gå in på: http://bit.ly/2jt2moR

Här hittar ni vår teaser om plattan: https://vimeo.com/204853112/e0c03f00aa

För mer information kontakta Åse Henell, vd Faktum tel nr: 0760-080618

TEXT: Faktum

BILD: Faktumskriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR