FAKTUM | 2018/06/26 Nyheter, Reportage

“Du kan bli allt du vill i ditt liv. Men att hitta äkta besvarad kärlek och bli så kär att du inte behöver äta eller sova på en vecka är ofantligt svårt.” Faktumförsäljaren, bloggaren och skribenten Peter Ahlborg berättar om sitt sökande efter kärleken.

“Själv har jag letat efter den här kärleken i hela mitt liv. Utan att ännu ha funnit den. Mitt liv började med många problem. Redan tidigt med bland annat psykisk mobbing från mina föräldrar, jag blev utslängd och mobbades även i skolan. Trots det älskar jag mina föräldrar innerligt. Min mamma har alltid uppmanat mig att gå min egen väg, följa mina drömmar.

Min pappa var oerhört kärleksfull mot mig.   Men för att orka leva vidare blev alkoholen min käraste. Jag bokstavligen dränkte mina sorger, försökte att dricka mig till en bättre värld. Att bli älskad av någon och att få ge kärlek fick jag bara uppleva i mina fantasier.

Jag började springa på krogen och följde med 100-tals kvinnor hem. Ibland vaknade jag upp i en stad – utan att veta var jag var – och hos en kvinna som jag inte kände igen. Men sorgligt nog så fann jag aldrig kärleken under mitt kraftiga alkoholintag – som skulle vara i 15 år.

När jag var nio år upptäckte jag rockgruppen Kiss, de blev mitt kärlekssubstitut då jag tyckte att mina föräldrar övergivit mig. Men jag är ändå oerhört tacksam att jag fick en så kärleksfull pappa. Varje morgon innan han gick till jobbet pussade han mig i nacken och klappade mig på huvudet. Han kallade mig ”Lillagussen”. Utan hans kärlek hade jag inte överlevt.

Jag älskade Kiss så mycket att min högsta önskan var att träffa dem. Och det gjorde jag när jag var 19 år, 1988. Det kan jämföras med att träffa Gud. I och med det mötet fick jag så bra självförtroende att jag visste att jag kan uppnå allt i mitt liv – förutom att finna äkta kärlek.

Jag fann kärleken temporärt en gång i mitt liv – och jag fick uppleva min lyckligaste dag på jorden när min underbara dotter Josefine föddes för 19 år sedan. Hon är mitt allt och har fått all min kärlek. Men förhållandet med mamman blev inte alls lyckat och många motgångar med socialen gjorde att jag kände mig psykiskt misshandlad av samhället.

 

Mitt drickande var ett långsiktigt självmord. Mitt långvariga alkoholproblem var som värst när pappa dog för tio år sedan. Då mådde jag så dåligt att jag grät hela dagarna. Jag orkade inte gå upp ur sängen på flera månader – då var jag nära att dö.

Efter det blev jag hemlös under sju år. Så jag vet hur det känns att bo i ett tält utan vänner, utan kärlek, utan pengar och utan din kära som kan trösta dig och hjälpa dig. Att aldrig få diskutera mina känslor med en kvinna, och göra henne till världens lyckligaste, har gjort mig så sorgsen att mitt hjärta har gråtit blod. Det är extra tragiskt då jag har fantastiskt bra fantasi och vet hur jag kan få en kvinna till en annan värld bara genom att se henne rakt in i ögonen och viska de mest kärleksfulla och sensuella ord i hennes öra.

Jag är expert på att kyssas. Kyssar och förspel på många timmar, är bara början på kärleksakten. En gång träffade jag en kvinna – som jag trodde var kvinnan i mitt liv. När vi träffades så kunde sexakten och förförelsen pågå under flera dagar. Så hon var tvungen att sjukskriva sig från sitt jobb, för att orka med.

Hon älskade liksom jag långa förspel och trevliga attribut som man bland annat köper i en djuraffär. BDSM – heter det visst. Koppel och piskor är intressanta leksaker. Vågar jag skriva det – jo, det vågar jag. För om du inte vågar berätta vem du är och vad du vill i ditt liv – då kan du aldrig finna din kära.

Hon älskade mig verkligen, eller rättare sagt min teknik, att jag kunde hetsa upp henne som ingen annan gjort förut. ”Du är skapt för att förföra en kvinna”, sa hon till mig. Jag blev så förälskad så jag inte kunde äta eller sova. Jag grät av lycka i mina sms, när jag berättade hur kär jag var i henne och hur mycket jag längtade till vårt nästa kärleksmöte.

Då slog bomben ner. ”Jag börjar känna mig kär i dig, Peter”, förklarade hon.
”Det är ju helt underbart”, sa jag.
”Nej, jag vill inte bli kär”, sa hon.
Jag förstod inte vad hon menade och efter det så tog det slut. Jag var förkrossad.

När jag tänker tillbaka på mitt liv och att jag varit utan kärlek och sex under exakt 100 miljoner sekunder, jag vet exakt när detta datum är, gråter jag och blir helt förstörd invärtes. Jag visste att det skulle bli svårt att finna kvinnan i mitt liv – men att det skulle vara så svårt – det hade jag aldrig trott.

Jag gjorde slut med flaskan för exakt tio år sedan. Möjligheten att hitta äkta kärlek är närmare än någonsin förr. Men ännu har ingen kvinna fastnat i mitt kärleksgarn eller snurrat in sig i mitt långa hår – utan att komma loss.
Men det är nära nu, det känner jag.

Jag har många chanser när jag är ute i samhället och rör mig. Då kommer jag göra min kvinna till världens lyckligaste – och bäst av allt – jag vet hur jag ska göra. Det är det som äkta kärlek och livet handlar om för mig.

Till dig som redan funnit kärleken vill jag säga: Ta väl hand om varandra och visa så mycket kärlek du kan – varje dag och minut. Du vet inte när ditt liv är slut. Om du inte funnit kärleken: Våga ta vara på chansen. Våga gå fram och prata eller ta kontakt med en person som tilltalar dig. Nästa kontakt kan vara den rätta och ditt liv kommer förändras för alltid!”

 

TEXT: Peter Ahlborg

BILD: Mario Prhatskriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR