Om FaktumHistoriaVanliga frågorOrganisationJuristernaFörsäljarna

Faktumjuristerna startades upp i februari 2013.

Det är juriststudenter som bistår Faktums försäljare med juridisk rådgivning med Maqs Advokatbyrå, Hurtig and Partners och Fridh Advokatbyrås hjälp.

I arbetet ingår att ge grundläggande juridisk rådgivning till hemlösa och utsatta personer i Göteborg och bistå dessa i kontakt med myndigheter, upprätta handlingar mm. Rådgivningen äger rum i Faktums lokaler på Stampgatan 50 i samband med vår sociala verksamhet.

Som juriststudent får man en fantastisk möjlighet att arbeta praktiskt med juridiska frågeställningar och samtidigt få användning för den kunskap de hittills samlat på sig under utbildningens gång, samtidigt som våra försäljare får en ovärderlig juridisk hjälp. För att bli rådgivare hos Faktumjuristerna ska man ha läst minst fyra terminer på Juristlinjen vid Göteborgs Universitet.

Samarbetspartners

 

FRIDH ADVOKATBYRÅ

 

 

 

Media

Här kan du se och läsa om Faktumjuristerna i media:

– Rättstrycket, nr 3, 2013 – pdf
– Faktum, nr 127, 2013 – pdf
– SVT Västnytt, februari 2013 – läs mer på svt.se
– Rättstrycket, nr. 2, 2014 – LÄNK
 Göteborgs Posten februari 2015 – pdf

Kontakt

Faktumjuristerna söker hela tiden juriststudenter som är intresserade av att bistå tidningen Faktums försäljare med juridisk rådgivning. Vi gör en nyrekrytering vid varje terminsstart.

Är du intresserad och vill bli kontaktad vid nästa rekryteringstillfälle – skicka ett mail till faktumjuristerna@faktum.se, så hör vi av oss när det är dags att komma in med en ansökan!

Krav: För att kunna söka till Faktumjuristerna måste du ha läst minst fyra terminer på juristlinjen på Handelshögskolan, Göteborgs Universitet.

Har du frågor som rör projektet Faktumjuristerna – kontakta:

Share