FAKTUM | 2019/04/09 Nyheter, Reportage

”Jag är en låtskrivare, musiker och artist från Lerum som sjunger jazz-pop-visa på svenska. Jag är också teaterregissör och har länge jobbat inom Stadsmissionen. Därigenom känner jag många av Faktums försäljare. Att få sjunga på Faktumgalan är därför extra fint och verkligen något jag vill vara en del av. Jag vet vilken skillnad Faktum gör.

Genom teaterjobbet har jag fått mycket övning i att skildra det stora i det lilla och det har alltid fascinerat mig. Hur vår vardag ser ut och vad vi gör av den säger mycket om oss människor, om vilka vi är, tycker jag. Och svenska, ja det är det språk jag behärskar bäst och prio ett för mig när jag skapar musik är att kunna uttrycka det jag vill ha sagt med alla nyanser.

Jag lyssnar mycket på Barbro Hörberg, Monica Zetterlund och Bo Sundström. Jag tycker om att flyta runt där, mellan popen och jazzen och visan och är inte så intresserad av den kreddiga jazzen.

En låt kommer ofta till så att jag grubblar på ett ämne. Länge. Något som jag blivit träffad av. Det kan ta en månad eller ett halvår innan jag sätter mig ner för att komponera, men då kommer ofta text och ackord samtidigt. Sist kommer melodin, och där kan jag vara lite fri så den kan låta olika från gång till gång.

Om tio år hoppas jag att jag kan leva helt på musiken och kanske har jag då nått mitt mål – att det ska gå så bra att jag kan välja de sammanhang som känns rätt för mig. Men jag kommer aldrig att göra strategiska karriärval för att nå dit. Som till exempel att välja bort barn. Nu släpps min debutskiva 22 mars och i juni blir jag förälder. I september har jag inbokade spelningar. Det kommer att lösa sig fint. Livet behöver vara som det är för att jag ska kunna skriva.”

Berättat för: Malin Clausson

Köp biljett till Faktumgalan här.

TEXT: Berättat för: Malin Clausson

BILD: Mario Prhatskriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR