Krauss boom bang!

INTERVJUN. Plötsligt är hon överallt. I tv, på galor och prispallar. Men bakom genombrottet ligger år av tålamodsprövande gnet, inbromsningar och omtag. Artisten Ellen Krauss har valt att skynda långsamt och det verkar hållbart på alla sätt. 2024 har börjat bra.

MÖT FAKTUMFÖRSÄLJAREN Jocke som säljer Faktum i Göteborg: ”Nu har jag tänkt att det får vara bra med alkoholen – men det är en utmaning. Tar man en öl så är lampan tänd. Sen kommer våren och då blir det ännu svårare, särskilt när det är fotboll.”

REPORTAGE. Från Finland via Londons urbana storstadsdjungel till ett hemmasnickrat paradis i Brasiliens mitt. Vad fick Marianne Soisalo att byta myllrande nattklubbsliv och dragqueens mot ensamhet och pumor?

SARAH BRITZ om kärleken till djuren: ”När barnen var små sa jag ibland att jag blir en bättre människa när jag har barn omkring mig. Nu har jag inga små barn men tror att hundar har samma effekt.”

PANELEN. Den 20 april är det internationella cannabisdagen. Hur firar du? Denna månad har vi frågat några med koll på just detta.

SKRÖNIKA. Faktumförsäljaren Jasmin gör debut i spalterna: ”Att dö med korv och bröd i halsen är ju ett jävla öde, haha. Vad skulle det stå på den gravstenen?”

PÅ GÅNG. Pauline Olsson Ghoreishi släpper sin debutroman ”Alejandro” som handlar om gängkriminalitet. Författaren själv flyttade till Malmö för att komma närmre unga som hamnat fel. 

SIGNERAT av månadens krönikör Johannes Klenell som är författare och kulturredaktör på tidningen Arbetet, tidigare för serietidningen Galago: ”Bästa poeter, glöm Killinggänget. Lägg ned ironin, satsa på den rena svarta magin.”

Och missa inte serien Feltänkt av Yvette Gusfavsson, Månadens köpare, Min lista med fotografen Per Englund och Kulturrutan med våra bästa lyssna-, läs- och titta-tips!

Faktum är världens bästa påskpresent!

Köp i dag – det gör skillnad 👊