FAKTUM | 2015/05/25 Nyheter, Pressmeddelande

Den välkända Göteborgsjournalisten och krönikören Sarah Britz blir ny chefredaktör för Faktum. 
– Mitt mål är att göra Faktum till ett ännu vassare och mer angeläget samhällsmagasin, säger hon. 

Sarah Britz är en välkänd profil från Göteborgs-Posten. Nu blir hon ny chefredaktör för Götalands gatutidning Faktum. Hennes mål är att Faktumförsäljarna ska sälja ännu fler tidningar.Sarah Britz lämnar sin nuvarande tjänst på Göteborgs-Posten och efterträder Aaron Israelson som Faktums chefredaktör efter semestrarna. Hon kommer då till en tidning som med sina 133 000 månatliga läsare redan räknas som ett av Sveriges mest tongivande magasin. Det är utmaning som Sarah Britz ser fram emot.

– Tidningens grundvärderingar är något att vara stolt över, säger Sarah Britz. Faktum gör verkligen skillnad för många utsatta människor i en tid då samhällsklimatet hårdnar. Och tillsammans med Faktums medarbetare vill jag utveckla magasinet så att det når ännu fler läsare, och kan sysselsätta ännu fler människor som lever i hemlöshet och socialt utanförskap.

Hon tror att hennes kompetens och erfarenheter från Göteborgs-Posten, där hon bland annat varit chef för Göteborgsredaktionen, featureredaktör och på senare år profilerad nyhetskrönikör, gör att hon kan bidra till Faktums utveckling.
– Mitt mål är absolut att försäljningssiffrorna ska öka! Varje såld tidning är självhjälp för våra försäljare, säger hon.

Åse Henell, vd på Faktum, välkomnar Sarah Britz som ny chefredaktör.
– Sarahs professionalism och kunskaper kommer att betyda mycket för Faktum. Hennes kombination av journalistisk bredd, affärsmässigt tänk och hjärtat på rätta stället gör henne unik, säger Åse Henell.

Faktum finns i åtta städer och är Götalands gatutidning som arbetar för att ge människor i hemlöshet och social utsatthet ett arbete.

———————————————————————————————————
För mer information kontakta:
Sarah Britz på telefon: 0705-62 42 56

TEXT: Faktum

BILD: skriv ut sidan