FAKTUM | 2014/10/28 Pressmeddelande

Tidningen Faktum upprepar succén med årets Faktumgala och flyttar torsdagen den 26 februari 2015 återigen in i Stora Teaterns fina salong. Med prisutdelningar, artistframträdanden och galaglamour hyllas utanförskapets hjältar med en riktig helkväll.

– Responsen för 2014 års Faktumgala var överväldigande. Vi sålde slut till allra sista stol och publiken fyllde salongen med så mycket värme, glädje och eftertanke så vi bestämde oss för att inte ändra på så mycket inför 2015, säger Faktums VD Åse Henell.

Klara Zimmergren och Emma Knyckare är på nytt konferencierer och det delas ut priser i sju kategorier: Visselpipa, Trottoarpratare, Scendrag, Inkastare, Gatumusik, Uppstickare och Faktumpriset. Till de sex förstnämnda nominerar Faktums läsare sina kandidater på www.faktum.se/gala och pristagarna bestäms av en jury bestående av tidigare infrastrukturminister Ulrika Messing, Göteborgs-Postens kulturchef Gabriel Byström, Sydsvenskans sportchef Anja Gatu, regissören & skådespelaren Morgan Alling, scenkonstnären Bahareh Razekh Ahmadi, tidigare Folkpartiledaren Bengt Westerberg samt juryns ordförande Faktums chefredaktör Aaron Israelson.

– Idrottstjärnorna, det glamourösa filmfolket och artisterna har alla sina egna galor. Sedan i fjol får också skugg-Sveriges hjältar en plats i solen. På Faktumgalan prisar vi dem som gjort störst insatser för att bryta utanförskap under året som gått, säger Faktums chefredaktör Aaron Israelson.

Underhållningen på Faktumgalan 2015 sträcker sig från dansnummer av koreografen och dansaren Fredrik ”Benke” Rydman till musik med Hästpojken och Oscar Zia, fler framträdanden tillkommer under arbetets gång.

Biljetterna till Faktumgalan 2015 kostar 325 kronor och finns att köpa på www.storateatern.se från och med i dag.
Allt överskott går direkt till Tidningens Faktums verksamhet för att sysselsätta människor i hemlöshet och utanförskap.

Pressbilder för publicering finns på www.faktum.se/press

TEXT: Faktum

BILD: skriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR