FAKTUM | 2014/10/01 Nyheter

Gatans lag håller den blågula fanan högt under fotbolls-VM för hemlösa i Paris 2011.Gatans lag är Sveriges inofficiella landslag – för fotbollsspelare, både killar och tjejer, som lever i hemlöshet och socialt utanförskap. Till skillnad från Zlatans landslag, som ju missade Brasilien i somras, är Gatans lag på väg till fotbolls-VM för hemlösa i Chile. Med stöd av ingen mindre än Pia Sundhage. Men nu behöver de också din hjälp.

– Jag hittade min drogfrihet i ett tolvstegsprogram, men jag hittade tillbaka till livet genom fotbollen.

Så säger en av spelarna i Gatans lag om fotboll som verkligen betyder något.

Mellan den 19-23 oktober spelas fotbolls-VM för hemlösa i Santiago, Chile. Våra blågula representanter i Gatans lag har stöd av ambassadörer som Pia Sundhage och Henrik Larsson – men ännu är de inte i mål. Nu försöker Gatans lag skrapa ihop de sista slantarna som behövs för att komma i väg till sina VM-matcher på andra sidan jorden. Och de behöver din hjälp.

Om du vill lämna ett bidrag på hundra kronor till resan och ta Sverige till VM kan du antingen sms:a Boll 100 till 72 550 eller sätta in valfritt belopp på bankgirokonto 352-4923.

– Vi ger oss inte, säger Elisabeth Anderton, projektledare på Gatans lag.

Nu vill Gatans lag ta sig till VM i Chile i slutet på oktober 2014. Och de behöver din hjälp!DET HÄR ÄR GATANS LAG:

Gatans lag är fotbollsklubben som vill besegra hemlöshet, missbruk, kriminalitet och annat socialt utanförskap genom fotboll. Gatans lag representerar Sverige i fotbolls-VM för hemlösa som spelas en gång om året. I oktober 2014 går mästerskapet av stapeln i Chile.

Spelarna i Gatans lag är människor som lever eller har levt i hemlöshet, missbruk, kriminalitet eller annat socialt utanförskap.
Gatans lag utövar huvudsakligen ett spel som kallas gatufotboll – det vill säga på sargplan med tre utespelare och en målvakt.

Läs mer:

www.gatanslag.se

Gatans lag i Faktum #142

 

Den officiella videon inför årets fotbolls-VM för hemlösa:

httpv://www.youtube.com/watch?v=uaQaQvfd16U&app=desktop

TEXT: Faktum

BILD: Gatans lagskriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR