FAKTUM | 2014/01/16 Pressmeddelande

I sitt första CSR-projekt någonsin tar Kosta Boda fram priserna till den årliga Faktumgalan som har premiär på Stora Teatern den 27 februari.

För gestaltningen står en av Sveriges mest erkända formgivare och konstnärer Åsa Jungnelius och i dag börjar framtagningen av de 35 troféerna. Dessa ska sedan under fem års tid delas ut till de sju årliga pristagarna under Faktums gala.

– Vi på Faktum är naturligtvis mycket stolta över att Kosta Boda går in i det här samarbetet med oss. Det är första gången de går in i ett så stort ideellt projekt. Vi uppskattar värdet till 400 000 kronor. Konstverken gör priserna på Faktumgalan ännu mer åtråvärda, säger Faktums marknadschef Åse Henell som jobbar i Göteborg men är uppväxt i Mörbylånga.

Orrefors Kosta Boda säljer och tillverkar högklassigt bruks- och konstglas under varumärkena Orrefors och Kosta Boda. Den småländska glasbrukskoncernen startades 1742 och sommaren 2013 flyttades största delen av huvudkontoret till Göteborg och därmed närmare Faktums närområde.

– Vi engagerar oss i detta projekt för att visa att det samhälle vi alla lever och verkar i ska vara en bra och solidarisk plats för alla att leva och bo i oavsett livssituation. Vi vill med detta visa att vi stöder det fantastiska arbete som Faktumförsäljarna gör varje dag och att vi som företag delar Faktums värdegrund, säger Magnus Andersson VD på Kosta Boda.

Åsa Jungnelius född i Stockholm och knuten till Kosta Boda sedan 2007 har länge fängslats av hur ett objekts värde skapas och dess förmåga att berätta och kommentera vår omvärld. Hon utmanar ständigt etablissemanget genom att ifrågasätta samhällets strukturella normer. Konsten spänner över ett brett spektra som berör frågor kring estetiska hierarkier, mode, shopping, dekadens och konstruktionen av könsroller.

Faktumgalan hålls för första gången på Stora Teatern i Göteborg den 27 februari och pristagare i kategorierna Årets visslare, Årets inkastare, Årets trottoarpratare, Årets gatumusikant, Årets scendrag, Årets återkomst/uppstickare samt Årets Faktumpris. All info om galan finns på www.faktum.se/gala

För mer information kontakta Åse Henell, marknadschef på Faktum. ase@faktum.se eller 0760-070618.

TEXT:

BILD: skriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR