FAKTUM | 2018/05/23 Nyheter, Reportage

I mars skapades Faktums försäljarfond. 100 000 blev grundplåten från Sätila Foundation. I maj fick vi ett tillskott av Bearded Villains.
– En jäkligt bra grej, säger försäljare Stefan.

När nummer #189 släpptes fick Faktum besök av Alex och Magnus från föreningen Bearded Villians. Överskottet från deras senaste event, 33 820 kronor, skänkte de till Faktums försäljarfond.

Syftet med fonden är att underlätta Faktumförsäljarnas vardag och eftersom sommarmånaderna är tunga försäljningsmässigt så subventionerar summan tidningen från och med den 4 juni så länge pengarna räcker. Det innebär att försäljarna får köpa den för 20 kronor istället för 30.

På så sätt ökar detta deras inkomster.
– Vi vill göra gott. Och att det ska ge effekt direkt. Vi gör ofta insamlingar, det är en del av vår verksamhet, säger Magnus.

På den svenska avdelningens hemsida beskriver de sig själva som ”…ett brödraskap med skäggiga gentlemän, förenade genom respekt, lojalitet och kärlek”.

Förutom att under en begränsad tid sänka priset på tidningen gentemot försäljarna finns också andra planer på hur Försäljarfonden ska underlätta deras jobb. En förslagslåda finns i Faktums lokaler och här finns förslag på att köpa tjocka jackor som ska värma under den kalla vintern.
Och handskar. Fondens riktlinjer innebär att medlen rättvist ska gynna alla försäljare. 

Fonden skapades initialt av Sätila Foundation.

Vill du skänka pengar till Försäljarfonden?

Swisha till: 123 039 9717

 

TEXT: Sarah Britz

BILD: Sarah Britz skriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR