FAKTUM | 2012/11/01 Reportage

Den erkände fotografen Håkan Ludwigson har – i årets efterlängtade Faktumkalender – plåtat tolv sovplatser på stan. Håkan, som normalt fotograferar lyxiga hotellmiljöer, tar med oss på en resa till platser som skulle kunna tas i anspråk av någon hemlös i vinter.

Men de tomma uteliggarmiljöerna visar också att hemlösheten har förändrats sedan Faktum grundades 2001. Numera bor inte längre lika många hemlösa på gatan. Ändå har antalet hemlösa bara ökat och deras tillvaro är, även om de har tak över huvudet, ännu mycket otrygg.
I årets kalender visar vi tolv utrymda bäddar för uteliggare, för att påminna om att hemlösheten förändrats, om att den finns kvar och om att den kan bli värre igen om vi inte gör rätt saker.

Köp årets kalender av en Faktumförsäljare i ett gathörn nära dig. Om du vill ha flera till ditt företag eller organisation kan du även beställa dem här på sajten. Faktumkalendern finns att köpa januari ut.

I Tidningen Faktum kan du året om läsa mer om socialt utanförskap och hemlöshet, varvat med kultur, nöje, sport och annat som också är en del av livet på gatan.

Stort tack till Håkan Ludwigsson, som tagit bilderna, och vår reklambyrå Forsman & Bodenfors, som producerat kalendern.

Länk till webbshoppen där du kan köpa kalendern.

Länk till några bilder i kalendern.

TEXT:

BILD: skriv ut sidan