FAKTUM | 2014/10/09 Pressmeddelande

Sedan någon vecka tillbaka testar totalt 15 Faktumförsäljare, tio i Göteborg och fem i Skåne, att ta betalt med kort när de säljer tidningen. iZettle, som gjort sig kända för sin smidiga kortbetalning via smartphone, ställer upp med de dosor som behövs och mobilerna tillhandahålls av Sony. Även Telia bidrar med förladdade kontantkort för att säkra transaktionerna.
Kortbetalning via iZettle är ett komplement till den redan lanserade betalningsmöjligheten i Faktums egen smartphone-app.

Enligt Faktums VD Åse Henell är detta något som efterfrågats länge, både av försäljare och kunder.
– Absolut, många kunder saknar kontanter och vi har tittat på en kortlösning under flera år. Med iZettle får försäljarna en billig och enkel lösning och kan sälja ännu fler tidningar, säger hon och får medhåll av försäljaren Thomas som säger sig nå en ny och större kundkrets.
– Jag frågade mina kunder och merparten av de som handlade av mig på kort hade inte köpt av mig om jag inte hade iZettle, säger han.

Testet med iZettle-betalning pågår fram till nyår, därefter ska det utvärderas och eventuellt erbjudas fler Faktumförsäljare.

För mer info kontakta VD Åse Henell.
ase@faktum.se
0760-070618

Önskar ni bilden högupplöst kan ni ladda ner den för fri användning på www.faktum.se/press Fotograf:Mario Prhat

Faktum är Götalands gatutidning som säljs av hemlösa och socialt utsatta. Försäljarna köper tidningen för 25 kronor och säljer den för 50 kronor, mellanskillnaden är deras lön. Faktum säljs i  Göteborg, Borås, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Växjö, Värnamo och Jönköping med en upplaga på 36 000 ex/månad. Vårt mål är att erbjuda alla i socialt utanförskap i Götaland ett jobb. www.faktum.se

 

Thomas säljer med iZettle

TEXT: Faktum

BILD: Mario Prhatskriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR