FAKTUM | 2018/02/01 Nyheter

Gammal kärlek rostar aldrig. Idag, den 1 februari blev det klart att vi tillsammans fortsätter vår långsiktiga samarbete under 2018.

 – Idrott förenar. På planen spelar en människas bakgrund ingen roll och samarbetet med Gais ger Faktum en plats inte bara på gatan utan även på fotbollsplanen, säger Peter Kronvall, vd för Faktum.

Gais är en klubb med ett stort socialt engagemang och Faktum jobbar för att minska hemlösheten och det sociala utanförskapet som växer i samhället idag.

– Vi delar värderingar och det är en självklarhet att vi ville fortsatta vårt samarbete som startade redan 2015, säger Erik Bergkvist, klubbchef i Gais.

 Avtalet innebär bland annat att Faktums logga är kvar på Gais tröjor och att Faktum är matchvärdar vid några matcher under säsongen. Faktumförsäljare kommer även att sälja gatutidningen vid matcherna.

– Varje köp av Faktum är en aktiv handling mot fattigdom, hemlöshet och utanförskap. Det är ett unikt tillfälle att direkt göra skillnad i en annan människas vardag, säger Peter Kronvall.

Dessutom kommer Gais annonser att finnas i magasinet. Genom samarbetet mellan Gais och Faktum får båda parter möjlighet att använda varandras nätverk och kontakter för att växa och göra skillnad.

– För Gais är det sociala ansvarstagandet viktigt och detta är ett av våra samarbetsprojekt som betyder mycket för oss, säger Erik Bergqvist.

Från vänster på bild: Erik Bergqvist, klubbchef Gais. Peter Kronvall, vd Faktum och Christofer Niklasson, säljare Faktum.

TEXT:

BILD: skriv ut sidan