FAKTUM | 2011/03/23 Reportage

I september 2001 nådde det första numret av Faktum Göteborgs gator. Sedan dess har vi hunnit med en del. Vi har synliggjort hemlösheten och människorna den drabbar. Vi har försett 500 hemlösa människor med sysselsättning och varje vecka registrerar sig nya försäljare hos oss.

Vi har stadigt ökat vår försäljning och har idag en genomsnittlig månadsupplaga på över 20 000 exemplar. Varje nummer läses i genomsnitt av 64 000 människor. Vi har vunnit Publicistklubbens stora pris och Guldspaden för våra avslöjanden kring behandlingshemmet Västkustfamiljen. 230 företag stödjer vårt arbete, vi jobbar med Forsman & Bodenfors. Vi har ett starkt varumärke med en kännedom kring 94 procent i Göteborgsregionen. Vi har 6 500 fans på Facebook vilket gör oss till en av Sveriges största tidskrifter inom sociala medier. Vi finns på Twitter och har 34 000 besökare på vår hemsida varje månad.

Allt det där kan ju låta bra. Sanningen är dock att hemlösheten är lika utbredd idag som den var när vi startade. Det betyder att vi fortfarande har stora utmaningar framför oss. Vi behöver göra en ännu bättre, än mer angelägen tidning. Vi behöver spetsa vårt arbete med hemlöshetsfrågan och vi behöver skruva upp volymen på vår opinionsbildning. Målsättningen är ett Sverige utan hemlöshet.

Nu söker vi dig som delar vår målsättning. Som brinner för tidningsutveckling och granskande journalistik och har ett starkt engagemang i samhällsfrågor. Vi tror att du har haft en ledande befattning på en redaktion och är van att omsätta visioner i tydliga mål och handlingsplaner. Som chefredaktör skulle du leda redaktionens arbete och bli Faktums ansikte utåt, en talesperson för hemlöshetsfrågan i Sverige.

Rekryteringen genomförs av Maquire som är specialister på rekrytering av ledare och som i stället för ersättning för det här rekryteringsuppdraget har en önskan: att fler företag och människor vill bidra till att antalet hemlösa minskar och helst försvinner helt.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Karin Wallin, 031-303 30 55 eller Åse Torbjär Granath, 031-303 30 55.

Ansök via www.maquire.se senast den 17 april.

TEXT:

BILD: skriv ut sidan