FAKTUM | 2016/11/02 Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE 2016-10-31 – Faktum släpper Dagens outfit-kalender i samarbete med några av Sveriges största modebloggare.
 

Faktumförsäljare är precis som alla andra – de vill se bra ut. Men på gatan möts de ofta av fördomar kring hur de är klädda. ”Rulla dig i grus, då säljer du mer”. Det rådet fick en yngre försäljare av sin äldre kollega. Därför har Faktum, i samarbete med några av Sveriges största modebloggare, fotograferat tretton försäljare i deras favorit-outfits. I årets kalender berättar de själva om sin stil och historia. 

Micha, som har sålt Faktum sedan 2002 är en av de medverkande försäljarna i kalendern. 
– Jag har sällan på mig märkeskläder när jag säljer Faktum. Det sticker i ögonen på folk. Har en fin vindjacka från Peak Performance som jag fått av en vän. Har ofta på mig den när jag åker till min säljplats, men tar alltid av den precis innan jag kommer fram.
 
Faktumkalendern 2017 – ”Dagens outfit” släpps idag och finns att köpa på stadens gator och torg.
 
 – Det finns många fördomar om våra försäljare, bland annat om hur en hemlös ser ut. Med årets kalender visar vi att schablonbilden inte längre stämmer, säger Åse Henell, vd för Faktum.

 

Faktumkalendern 2017 är den sjunde i ordningen och görs i samarbete med Forsman & Bodenfors. Försäljaren köper kalendern för 75 kronor och säljer den för det dubbla, mellanskillnaden är försäljarens lön.
Medverkande modebloggare är: Andreas Wijk, Josefine Dahlberg, Gertrude Tornvall, Ellinor Löfgren, Elin Skoglund och Moa Mattson.
 
Se hela kalendern på www.faktum.se/kalender

Kalenderbilder för fri publicering: www.faktum.se/press

För mer information: 
Åse Henell, vd Faktum tel: 0760-070618 
Sarah Britz, chefredaktör Faktum tel: 0705-624256

TEXT: Faktum

BILD: Faktumskriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR