FAKTUM | 2015/01/28 Nytt nummer

Äntligen hittar du ett nytt nummer av Götalands gatutidning Faktum på stan. Som vanligt bjuder vi på ett fullspäckat utelivsmagasin.

I Faktum #149 kan du bland annat läsa om:

* Ruth Vega Fernandez. Faktum jagar Sveriges nya Greta Garbo, den förföriska och notoriskt svårflörtade Ruth Vega Fernandez – högaktuell i biofilmerna Gentlemen och Cirkeln. Men trots att vi står beredda att susa i väg hela vägen till Paris för en dejt blir vi brutalt nobbade. Missa inte en av Faktums hittills mer besynnerliga profilintervjuer.

* Hästjobb. Vi mockar skit inom ridsporten där unga kvinnor får slita hund med nästan ingen ersättning och med risk för livet. Möt slavarna i stallet

* Slaget om gatorna. Det har blivit trångt på gatorna. Faktumförsäljare får numera trängas inte bara med aktivister, som säljer Proletären eller medlemskap i Amnesty, utan också allt fler tiggare. Här ger de hemlösa gatutidningsförsäljarna sin syn på den hårdnande konkurrensen på trottoarerna.

* Trevligt folk. Fredrik Wikingsson berättar om sin och Filip Hammars nya dokumentärfilm Trevligt folk – om det somaliska landslaget i bandy, där spelarna alla bor i Borlänge.

* Tiggarlotto. Vi fortsätter följa tiggaren Lucian på vägen mot en storvinst i lotto. Hur mycket pengar vann han och vad ska hända med stålarna?

* Dessutom: Amanda Bergman i Amason om nya plattan, duvslagsinferno, raggningspanel, främling på middag, Faktumgalan, Carl Reinholdtzon Belfrage, fristadsmusiker, Marika Carlsson, Faktumgalan med mera.

Köp nya Faktum #149 – finns ute på stan, hos din närmaste Faktumförsäljare, nu!

faktum_149

TEXT: Faktum

BILD: skriv ut sidan