FAKTUM | 2014/11/26 Nytt nummer

Amelia_Adamo

Äntligen finns Faktums julnummer ute på stan!

I vårt späckade decembernummer kan du bland annat läsa om:

* Amelia Adamo. Tomtemor goes Bondskurk. Månadens profil berättar om hur hon gick från miljonprogrammet till miljoner på banken. Amelia Adamo blev den första förortstjejen att lyckas i Sverige och har med sina många år i medie-Sveriges grädda gjort outplånliga intryck på journalistiken, på människorna som korsat hennes väg och på de många männen i hennes liv. I Faktum berättar hon om sorg, föräldraskap och karriär.
* Farväl Madde. I höstas gick en älskad Faktumförsäljare i graven. Nu berättar Madelaines dotter, Jennie, om hur det var att växa upp i skuggan av ett missbruk. Om tårar, kärlek och rastlöshet. En på samma gång sorglig och varm julsaga.
* Kodjo Akolor och Tina Mehrafzoon är programledare för P3 Guld. Vi tar dem på pulsen inför nya eventuella galarelaterade sexist- och rasistskandaler.
* Festpanelen. Inför årets högtidligaste årstid pejlar panelen av nya festtraditioner och svarar på vad som hände med de gamla.
* Kabul tur och retur. Najib Newzadi har bott i Helsingborg nästan hela livet. Men nu har han i vuxen ålder bestämt sig för att återvända till Kabul i Afghanistan för att leva där med sin nya hustru – som han låtit sin mor välja ut åt honom. En saga om kärlek och hopp i krigets skugga.
* Kristina från Duvemåla. Vi tog med Faktumförsäljare Anne Hietala på den bejublade musikalen. Både Anne och ensemblen är från Finland – så vi tog tillfället i akt att fundera kring såväl dåtida som nutida migration.
* Och mycket, mycket mer! Vi önskar dig härlig läsning och, så småningom, en riktigt god jul!

Faktum #147 finns hos din närmaste Faktumförsäljare!

TEXT:

BILD: skriv ut sidan