FAKTUM | 2014/09/23 Nyheter, Nytt nummer

faktum_145_omslag

Ett sprillans nytt nummer av gatutidningen Faktum finns nu på gator och torg i de flesta större städer runtom i Götaland. Om du bor norröver och inte har några Faktumförsäljare ute på stan hittar du tidningen i välsorterade Pressbyråbutiker.

I #145 kan du bland annat läsa följande:

* Ison Glasgow – nu är han svensk hiphops starkast lysande stjärna, hyllad jurymedlem i X Factor och nyutkommen självbiografisk författare. Men som liten tvingades Faktums oktoberprofil övernatta på parkbänkar och trumma djembe för enkronor. Ison släpper in oss i sin Batmangrotta och gör handgripligen upp med några av sina mest välbevarade och mörka hemligheter.

* Anden i glaset. På flera kommunala särskolor används en mycket kontroversiell metod som kallas FC – som anhängarna påstår kan få barn med svåra psykiska funktionsnedsättningar att öppna upp om allt från brinnande fågelintresse till sexuella övergrepp. I Faktums granskning visar det sig att FC förstört livet för två personer som drabbats av falska, men mycket allvarliga anklagelser. Ändå vägrar skolledningarna ens att testa om metoden faktiskt fungerar.

Psykbryt. Självmordet som aldrig hände – enligt journalerna. Vår granskning av den svenska psykiatrin har kommit till sitt slut. I detta nummer avslöjar vi att psykvården mörkar allvarliga incidenter och i sitt interna rapporteringssystem klassar missar som kostat patienter livet som “dålig publicitet”.

* John Ajvide Lindqvist – skräckmästaren har kommit ut med ny bok och står i färd med att besöka Smålands kulturfestival. Vi frågar honom om nya romanen Himmelstrand och tar reda på hur kulturell han egentligen känner sig.

* Gabriella Håkansson är också hon romanaktuell med Kättarnas tempel och vi högg tag i henne och teleporterade oss tillsammans till upplysningens London inför Gabriellas besök på Bokmässan.

* Dessutom tjejer som skejtar, kurs i självporträtt med tre härliga Faktumförsäljare, förväxlingspanel och mycket mer. Spring ut på stan och köp ditt exemplar hos din närmaste Faktumförsäljare redan i dag!

TEXT:

BILD: skriv ut sidan