FAKTUM | 2014/08/12 Nyheter, Nytt nummer

Spring genast ut på stan och köp senaste numret av gatutidningen Faktum. Nu finns #143 ute på gator och torg runtom i Götaland. Om du bor utanför Götaland och inte kan handla direkt av Faktumförsäljarna hittar du tidningen i välsorterade Pressbyråbutiker.

I #143 kan du bland annat läsa om:

* Håkan “Nordman” Hemlin, vikingarocksångaren som blev kult under nittiotalet, hånades av belackarna och älskades av fansen. Snart nog satte han allt på spel med ett skenande amfetaminmissbruk och ett hårt turnéliv. Vi har träffat en svensk legendar, som varit innehavare av landets kanske märkligaste uppsättning djur och som har en möjligen otippad bakgrund som frikyrklig scout, inför en mjuk comeback för mannen med nio liv.

* Psykbryt. Så kallar vi vår granskning av den svenska psykiatrin. I #142 inledde vi grävserien om psykvården genom att titta på överförskrivningen av psykofarmaka. Nu fortsätter vi med en granskning av hur lätt det är att ta livet av sig inne på slutna avdelningar och patienter som försvinner. Den underbemannade och illa styrda personalen har ingen koll.

* Beriden nattdans, yoghurtglass och sierskor. I månadens Se & Gör-kalendarium guidar vi dig till sensommarens hetaste platser i utelivet.

* Onanipanelen reder ut begreppen kring självbefläckelse. Varför är det så tabubelagt att “ruska tupp” eller “klappa katten”?

* Filateli. Faktumförsäljare Michael fördjupar sig på Hållplats-sidan i sina magiska frimärkssamlingar.

* Och mycket, mycket mer. Spring ut på stan och köp ditt exemplar hos din närmaste Faktumförsäljare!

TEXT:

BILD: skriv ut sidan