FAKTUM | 2014/06/26 Nyheter, Nytt nummer

Äntligen finns ett rykande färskt nummer av gatutidningen Faktum att köpa på gator och torg runtom i Götaland av våra sköna försäljare. Om du bor utanför Götaland och inte kan handla direkt av Faktumförsäljarna hittar du tidningen i välsorterade Pressbyråbutiker.
I #142 kan du bland annat läsa om:

* Eva Rydberg, som gräddar våfflor åt pensionärer när hon inte i rollen som Sybil skäller på Basil Fawlty (Adde Malmberg) i den uppmärksammade revyföreställningen Pang i bygget på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Vi pratar med henne om hennes historia som clown, balettdrömmarna och en epok i svensk humor- och revyhistoria som Eva Rydberg mer än någon annan nu levande svensk personifierar.

* Det blev rabalder i Uppdrag granskning, SVT Debatt samt radio och tidningar i hela landet. Det ökända fattiglägret Meros camping tvingades till slut stänga för fem år sedan. Men vad hände sedan med de romska barnfamiljerna som levde i misären tillsammans med missbrukare och psykiskt sjuka? Vi har spårat dem och funnit att åtta familjer med kommunens hjälp fick ett helt nytt liv. Medan andra fick fortsätta överleva från dag till dag på gatan.

* Pillerfabriken. Vi inleder en serie granskande artiklar om den svenska psykvården och börjar med att fråga oss varför vi käkar så mycket psykofarmaka i Västra Götaland och Skåne. Är vi verkligen sjukast eller är det vården som tappat förståndet? Vi möter föräldrarna vars son tog sitt liv när psykiatrin skickade hem honom med en pillerburk som enda livlina.

* Vi pratar med den hemlöse countrystjärnan Doug Seegers, känd från Jills veranda, om den aktuella Sverigeturnén med nedslag i Götaland.

* Pia Sundhage, Olle Ljungström och Lena Andersson med flera pratar med oss om varför de vägrar skaffa barn.

* Och mycket, mycket mer. Spring ut på stan och köp ditt exemplar hos din närmaste Faktumförsäljare!

TEXT: Tidningen Faktum

BILD: skriv ut sidan