FAKTUM | 2014/06/05 Nyheter, Nytt nummer

Den som väntar på något gott har väntat klart. Nu finns ännu ett pinfärskt nummer av Faktum ute på Götalands gator. Och vilket nummer sen!

Jackie Ferm – dotter till “Sveriges farligaste man”, bankrånaren Lars-Inge Svartenbrandt/Lars Ferm, hämnades sin kriminelle far genom att vika ut sig i Slitz och ha sex i Paradise Hotel. Nu har hon med sin färska självbiografi i stället klätt av sin livshistoria och blottlagt sitt djupa mörker. I månadens profilintervju berättar Jackie Ferm om de våldsamma turerna efter pappa Svartenbrandts senaste frigivning, den tuffa uppväxten och kärleken. Sedan sätter hon sig bakom ratten i en gokart och bara bränner i väg.

Drogdödaren – ibogain har kallats “den intelligenta drogen”. Det sägs att denna rot från Afrika på bara några timmar kan hjälpa dig att brotta dig loss från år av tungt narkotikamissbruk. Haken är att vägen till drogfrihet går via den värsta trippen någonsin. Vi åkte till Brasilien för att träffa en läkare som verkar i lagens gråzoner och följde Stefan, en svensk opiatmissbrukare, som reste till en dråpåtalad hippie i Holland för att, med livet som insats, göra ett sista försök att bli kvitt sitt beroende.

Blodsdiamanter – så smugglas de till Sverige och din älskades ringfinger. Vi träffade en svensk diamantsmugglare som guidar dig till ädelstenarnas våldsamma väg från mörkaste Afrika via syndikaten i Antwerpen till svenska handlare och deras bröllopsbestyrande kunder.

Sverigehatarna. Ingen förutom kungafamiljen firar väl egentligen nationaldagen? Men ändå kan den väcka heta känslor även i lagom avmätta Sverige. I månadens panel har vi samlat den blågula fanans största belackare och några som faktiskt ändå gillar vårt avlånga land. Filip Hammar, Åsa Linderborg, Aron Flam med flera möter du i nationaldagspanelen.

Dessutom: Förbundskaptenen Erik Hamrén, utomhusgym, matvagnskrig mellan hipsters och förort, schack för brudar, bajsränder, Zlatans möbelsnickare och vem firar egentligen pingstdagen? Samt mycket, mycket mer.

Du hittar Faktum #141 hos din närmaste Faktumförsäljare på gator och torg runtom i Götaland (till exempel: Göteborg, Borås, Malmö, Lund, Helsingborg, Halmstad, Växjö, Värnamo med flera städer). Om du bor utanför vårt upptagningsområde, och inte har möjligheten att handla direkt av Faktumförsäljarna, finns tidningen även på välsorterade pressbyråer eller presstop.

TEXT: Aaron Israelson

BILD: skriv ut sidan