FAKTUM | 2014/03/25 Nyheter, Nytt nummer

Belinda Olsson talar ut om hatet och kärleken som följde på fittstimsdebaclet, de tuffa åren i rökrutan, mobbningen och om saknaden efter sin pappa.

Miljöbovarna är sina egna poliser. I Faktums stora granskning av hur den svenska staten kontrollerar miljöfarliga verksamheter visar att vi blåögt låter industrierna kontrollera och anmäla sig själva. Systemet fungerar, föga förvånande, så där och Malmös dricksvatten hotas av arsenik, bly och andra livsfarliga gifter. Det visar Faktums granskning i reportaget När vargen vaktar fåren.

Björn Ulvaeus hatar cash. I panelen denna månad pratar vi pengar, papperslöst och kontantfritt samhälle både med dem som vill avskaffa kontanter och dem som är livrädda för kontrollsamhället. Förutom Abbamiljonärer även gamla operadivor, bitcoinentusiaster och fattiga Faktumförsäljare.

Tony Flygare var en gång större än Zlatan. Sedan blev han, efter en missad straffspark, i stället spelmissbrukare och hemlös. Nu ger han ut en bok om sitt brokiga liv och Faktum pumpar fotbollslegendaren om hur han kopplade punggrepp på gamle lagkamraten Zlatan.

Dessutom: Fattiga EU-migranter som blir utan vård som papperslösa flyktingar får gratis, kvinnliga muskelpaket som tävlar i bodybuilding, en magiassistent som släppt på korsetten, musiklöftet Zacharias Blad och mycket, mycket mer.

Köp Faktum #139 i ett gathörn nära dig!

TEXT: Aaron Israelson

BILD: Mario Prhatskriv ut sidan