FAKTUM | 2014/01/28 Nytt nummer

På gator och torg runtom i Götaland – samt i välsorterade tidningsbutiker i de delar av landet där våra försäljare inte finns på stan – kan du nu handla din senaste Faktum.

I #137 får du inte missa:

Linda Pira – den svenska samtidens hetaste hiphopare – kommer från rapkvarteren i Hässelby utanför Stockholm och har hållit på med musik en stor del av sitt liv. Men det var först som 28-åring hon slog igenom på bred front. Nu har hon släppt sitt debutalbum Matriarken, som producerades samtidigt som hon blev gravid, men i nya Faktum avslöjar hon nästan gav upp på vägen dit för att satsa på thaiboxning.

Breaking Bad-febern svepte förra året över hela världen. Men nu hotar den populära teveseriens eftersläng att skapa en metamfetaminepidemi i Norden. Oslo är redan “fultjackets” huvudstad i Europa. Och på vägen dit sipprar allt mer metamfetamin ner på gatan i Malmö och Göteborg. Vi har följt värstingknarkets väg genom Sverige till den norska “methropolen”.

Triss i ess. Den svenska spelmarknaden är en av världens mest reglerade. Men samtidigt som det statliga spelmonopolet ska motverka beroende satsar man tiofaldiga summor på att öka spelandet. Faktum granskar Svenska spels triss i hyckleri och träffar såväl en vinnare som en förlorare – som båda bestämt sig för att aldrig mer skrapa en lott eller satsa en krona på Black Jack.

Dessutom: Se & Gör-kalendariet där vi bland annat guidar dig till Nationalteatern och porrpresenter inför Alla hjärtans dag, ett snabbsnack med artisten Agnes och två mästerkockar i ångande duell plus mycket, mycket mer.

Hugg tag i din närmaste Faktumförsäljare för februari månads viktigaste läsning!

TEXT: Tidningen Faktum

BILD: skriv ut sidan