FAKTUM | 2013/10/22 Nytt nummer

Äntligen hittar du nu ett rykande färskt nummer av Faktum på Götalands gator – och har du oturen att bo norrut i vårt avlånga land kan du ändå pusta ut: Vi finns även på Pressbyrån i de städer där Faktumförsäljarna inte står på stan.

I #134 får du inte missa:

Ken Ring som – i intervjun skivbolaget försökte stoppa – avslöjar allt om rasistbråket med Petter och den uppslitande vårdnadstvisten. Dessutom avrättar han Afrikas dödligaste djur med toffeln och berättar hur han tänker knocka alla som inte kan simma – för att rädda sitt eget liv.

Ursäkta röran… men vissa har ingenstans att bo. Faktums guldspadebelönade grävreporter, Anna Wallenlind Nuvunga, förklarar varför svensk hemlöshetspolitik gått i stå och varför ingen kommun helhjärtat vill satsa på den modell alla vet fungerar. Det här är den stökiga berättelsen om boendetrappan och Bostad först-metoden.

Gravplundrarna.
Vem minns dig när du har varit död i 25 år? Om ingen då längre vattnar blommorna vid din grav lär inte ens gravstenen få stå kvar och vittna om att du en gång faktiskt var i livet. Vi har grävt i kyrkoböckerna och hittat tre själar vars gravrätt gått ut och som ingen längre vill kännas vid. Faktum tänder ljus för de döda och bortglömda.
Dessutom: Zlatans pengar orsakar krig i Rosengårds fotbollsvärld, i månadens panel samlar vi köpstrejkare och Pia Gradvall, som skrivit manus till filmatiseringen av Mig äger ingen, avslöjar att hon suckade när hon först fick veta att Mikael Persbrandt skulle spela den försupna fadern i filmatiseringen av Åsa Linderborgs bok.

Faktum #134 finns i ett gathörn nära dig nu!

TEXT: Tidningen Faktum

BILD: skriv ut sidan