FAKTUM | 2013/06/25 Nytt nummer

TEMANUMMER: “I STÄLLET FÖR”

Faktum #130 är lite speciellt. I detta nummer firar vi den ofta opålitliga svenska sommaren med sånt man kan göra “i stället för” – substitut, ersättningar och attrapper. Möt bland andra:

Leif Axelsson från tevesuccén Mot alla odds, som tvingades amputera sina armar och ben efter en blodförgiftning. Då började livet på allvar. Leif blev snart en profil på både gymmet och i konstkretsar i Helsingborg där han bor.

2011 var han med i SVT-serien Mot alla odds och kuskade tillsammans med andra funktionshindrade genom Afrika i ett hisnande äventyr under ledning av storviltsjägaren Natasha Illum Berg. I Faktums profilintervju denna månad berättar han om hur livet går vidare – även när man saknar viktiga lemmar.

Snus vs subutex. Folkhälsominister Maria Larsson har i EU:s ministerråd krigat sig till ett fortsatt undantag för svenskt snus med smaktillsatser och allt. Och hon gillar inte att snuset är förbjudet i övriga EU. Det skulle nämligen kunna hjälpa rökare att sluta bolma även där, resonerar hon. Men på hemmaplan motarbetar samtidigt Maria Larsson en substitutionsbehandling för dem som missbrukar heroin. Aron Flam har för Faktum utrett det svenska substitutionshyckleriet.

Carl Philip. Det svenska kungahusets hunk pratar med Faktum om hur det är att vara underdog på racingbanan – i stället för motorprins.

Dessutom har vi i Se & Gör-kalendariet testat de bästa ersättningarna för kött, ligg och cigg, vi har pratat med lyssnarnas sommarpratare i radion, låtit peruker gå en rond mot proteser samt mycket, mycket mer. Du hittar Faktum #130 i ett gathörn nära dig!

P.S. Om du köper nya Faktum får du en gratis kaffe från Barista på köpet!

TEXT: Tidningen Faktum

BILD: skriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR