FAKTUM | 2012/01/25 Nytt nummer

Faktum #113

Faktum #113 - ute nu!

Stadskampen
Lagom till att den första snön faller kollar vi vädertåligheten med en stenhård yrkesfiskare från Västkusten och vädergurun John Pohlman. Vem klarar vintern bäst?

Lalehs omloppsbana
Det senaste stjärnskottet på artisthimlen berättar i en lång, exklusiv intervju för Faktums läsare om uppväxten i Sovjet, Eva Dahlgrens kupp i Så mycket bättre och ungdomsåren i Hammarkullen.

Utom tävlan
I månadens panel frågar vi oss vad som händer bakom kulisserna på Melodifestivalen med Jan Guillou, Lill Lindfors, Gunilla Backman, Christer Sjögren och Nanne Grönvall

Dockor på steroider
Vi reder ut mysteriet kring en ständigt växande leksaksdocka för pojkar och låter en man berätta om sin destruktiva väg mot den perfekta kroppen.

Kalendariet
Det fetaste kalendariet för dig som diggar kultur, sport, folkbildning, häng och nöjesliv.

De hatade
Från finnar till muslimer via judar och kosovoalbaner kartlägger Faktum 400 år av svenskt hat i ett unikt diagram. Vem älskar rasisten att hata just i år?

På toa i kåkstaden
Faktum besöker Afrikas största kåkstad och hittar hopp om bättring på ett minst sagt oväntat ställe.

Sporten
Vi tar tempen på månadens hetaste idrottsprofiler.

Hiphopens återkomst (Göteborgseditionen)
Vi reder ut varför set rått pinsam stiltje i göteborgsk hiphop de senaste tio åren. Och träffar mannen som tro sig ha en lösning på splittringen som uppstod i Backabrandens eldslågor.

Välfärd på auktion (Skåneeditionen)
Vad tjänar de hemlösa på valfrihetsrevolutionen? Faktum granskar vad som händer med välfärden när de lägsta buden vinner.

TEXT:

BILD: skriv ut sidan