FAKTUM | 2012/01/24 Nytt nummer

Faktum #112 - ute nu!

Stadskampen
Progglegendaren Mikael Wiehe möter dancehallhoppet Stina ”Mästerkatten” Göransson i en musikalisk battle. Malmö vs Göteborg / Triangeln vs Majorna – vilken stad vinner kampen om bohemernas gunst?

Skatan till vita duken
Skådisen Rachel Mohlin intar tillsammans med David Batra, Klara Zimmergren och Vanna Rosenberg vita duken i början på året. Vi har träffat Rachel Mohlin för ett snack om Kvarteret Skatan, satir i Public Service, boxningen och uppväxten i strängt frikyrkliga Jönköpingstrakten.

Panelen
Mauro Scocco, Johanna Ritscher och D-Flex med flera om nyårslöften – och hotbilder – inför 2012.

Cannabis cup
Som en hyllning till gonzojournalisten Hunter S Thompson har vi skickat komikern Aron Flam till Cannabis Cup i Amsterdam. Världens enda mässa för bängskallar – där ingen spottar i vinglaset.

Kalendariet
Det fetaste kalendariet för dig som diggar kultur, sport, folkbildning, häng och nöjesliv.

Opium vid flodkanten
Faktum har varit i ett land sargat av mångåriga konflikter som stormakterna nu gör sig redo att lämna. Kvar blir opiummissbrukarna längs med flodkanten i huvudstaden Kabul. Afghanerna överlevde sovjetisk invasion, talibaner och Natosoldater. Men klarar de knarket?

Sporten
Vi tar tempen på månadens hetaste idrottsprofiler.

Filmfestival (Göteborgseditionen)
Det vankas filmfestival och snart flockas vita dukens stjärnor i Göteborg. En av dem är Johannes Brost som ger uttryck för mörker i nya filmen Avalon. För Faktum förklarar han också varför han rev tält på Heden med Nationalteatern back in the days och avfärdar sina chanser att få en guldbagge som ”obefintliga”.

Protestnostalgi (Skåneeditionen)
Den legendariske amerikanske protestsångaren, Arlo Guthrie, kommer till Malmö i januari. Senast han var i trakterna spelade han på Ströget för 45 år sedan. Han ställer än i dag samma frågor – men med nya låtar.

TEXT:

BILD: skriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR