FAKTUM | 2013/03/19 Reportage

huldas_hus_1Huldas hus är en mötesplats för hemlösa kvinnor i Majorna i Göteborg.  Förra fredagen firade man Internationella kvinnodagen.
– Det var en jättebra dag som var väldigt uppskattad av besökarna, säger Maria Andersson, behandlingsassistent på Huldas hus.

Huldas hus är ett ställe dit kvinnor i Göteborg som saknar fast boende kan gå för att duscha, tvätta eller bara ta en kaffe och umgås. Varje vecka anordnas olika aktiviteter, till exempel kan man hålla på med konst och textil eller få en massage.

huldas_hus_2

På Internationella kvinnodagen besökte 75 kvinnor Huldas hus för att äta, mingla eller få en makeover. En grupp tjejer hade jobbat ideellt för att göra dagen möjlig. Och besökarna kunde få fotvård, fixa naglarna och bli stylade med nya kläder.

– Frisörerna hade fullt upp hela dagen. Det var många som ville bli klippta, säger Maria Andersson.

Förberedelserna inför firandet pågick i en vecka och kvinnorna hade möjlighet att hjälpa till med att fixa smörgåstårta, baka cupcakes och köpa blommor – alla fick en varsin ros.

– Jag tror att det betyder jättemycket för dem. Många kom upp till matsalen, nyklippta med nya kläder. De sken verkligen upp, säger Maria Andersson.

TEXT: ELIN ERICSON

TEXT:

BILD: skriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR