StartsidaVinnarna!NomineradeJuryn Tidigare år

Linea Henriksson 
Efter bara två skivor kan 29-åriga Linnea Henriksson räknas till den exklusiva skara artister som återfinns i den svenska popeliten. Med varm röst, eget scenspråk och stort hjärta har låtar som Halmstad, Lyckligare nu och Du söker bråk, jag kräver dans slagit in dörren till de svenska folkhemmen och i vinter leder Linnea Musikhjälpen för andra gången.

Hemsida Spotify

Joel Alme 
”Gräv där du står” är ofta ett framgångsrikt tips till en låtskrivare. Få har grävt djupare än Joel Alme, som på sitt första svenska album Flyktligan, berättar om en uppväxt med vänner på glid, släktingar i missbruk, mörker men också gemenskap och ljus. Joel har lagt stora delar av 2015 på turné och sålt ut både Stora Teatern och Cirkus och han gjorde nyligen ett omtalat besök hos Jill Johnson i Jills veranda.

 Hemsida   Spotify 

Rickard Söderberg och Bohuslän Big Band + musiker från GSO & andra frilansare
Gay-tenoren Rickard Söderberg varvar stark och ljuvlig operasång och Melodifestival med att, som en fura, stå upp för alla människors rätt till att leva som de vill. I höst har han turnerat under egen regnbågsflagg och på Faktumgalan blir hans framträdande helt unikt. Tillsammans med Bohuslän Big Band, som kvällen till ära bildar en blåsensemble med musiker från bl.a. GSO, framför han ett nummer ingen har sett förut. I sann Faktumgala-anda är detta ett unikt samarbete som vi bara kommer få vara med om en enda gång. 


 Hemsida   Spotify 

Silent Wave 
Göteborgstrion Silent Wave spelar mörk och vacker electropop. Bandet bildades när producenten och musikern Hans Olsson Brookes frågade sångerskan och låtskrivaren Tildeh Hjelm om han fick spela in hennes låtar. På senare tid har de förstärkts av Martin Öhman som spelar trummor. Bandet är aktuella med en remix på José González och under våren 2016 blickar de fram emot videosläpp, ny singel och showcase i London.

 Hemsida   Spotify 

Niklas Strömstedt
Detta är extra roligt för oss eftersom det är första gången i Faktumgalans historia som en av våra nominerade uppträder – Niklas är nämligen nominerad i kategorin Årets Scendrag! Denne folkkäre popsångare och låtskrivare har varit verksam i snart 30 år och har genom dängor som Tänd ett ljus och Sista morgonen säkrat sin plats i den svenska pophistorien.

 Hemsida   Spotify 

Emil Jensen 
Emil Jensen, hyllad artist och poet, tolkar … sig själv! Personalen på Faktum hörde hans magiska monolog Samma värld och önskade sig den på Faktumplattan. ”Inga problem” sa Emil och hans stora hjärta berättar en fem minuter lång historia om världen vi lever i. 

 Hemsida   Spotify 

 

 

Share