FAKTUM | 2010/02/28 Reportage

Bild: Mario Prhat

I julnumret skrev vi om Annelie, som fått lägenhet hos Hassela och som skulle få ordning på sitt liv och få hem sina barn igen. Så vräktes hon och hennes 18-årige son med fem dagars varsel. Många har hört av sig och frågat hur det har gått, så här kommer en uppdatering på läget i Annelies och sonens liv.

Hur har det gått med allt?
»Det som folk vill veta, alla gillar ju snaskigheter, är kanske att jag har blivit erbjuden att bo hos olika karlar hela tiden och har de inte fått sex så blir jag utslängd. Har de fått sex blir jag också utslängd, för då fick de ju som de ville. Det är så det funkar. Folk pratar inte om det, men så här är det faktiskt. Det har även hänt att jag har blivit utslängd vid tre på natten för att sexet är gjort, och tvärtom också, för att det inte blir något sex. De flesta har jag känt sedan tidigare, jag har aldrig gått hem till någon okänd. Bekantas bekanta, eller vänner som jag har haft tillit till, men som sedan har visat vilka de egentligen var.«
Hur känns allt det där då?
»Ja, hur känns det? Jag kan inte känna efter så himla mycket, det har jag liksom inte utrymme att göra.«
Sonen?
»Sonen har flyttat till en mindre stad i Mellansverige. Han har börjat knarka allt som finns, går knappt utanför dörren längre. Han har ringt vårdcentralen och beställt tid på psyk men går aldrig dit. Han sitter framför datorn hela nätterna, knarkar och sover hela dagarna. Oftast ingen mat på bordet. En mammas värsta mardröm helt enkelt.«
Vad gör soc?
»De har inte kontaktat mig det senaste, min social-sekreterare skiter i mig, han har släppt det här helt. Jag erbjöds några olika boenden där i början efter vräkningen, men på inget av dem kunde barnen ens komma på besök, så det var inte aktuellt att bo så.«
Framtiden?
»Jaa, framtiden. Finns det en sådan också? Få hem barnen, just nu känns det väldigt långt borta. Närmsta framtiden blir ju att försöka tvätta de två ombyten som jag har med mig i ryggsäcken sedan två månader tillbaka.«

TEXT:

BILD: skriv ut sidan