FAKTUM | 2014/04/10 Pressmeddelande

Den 25 februari släppte Faktum plattan Det ordnar sig tillsammans med tidningen. En dryg månad senare har den sålt över 6 000 ex och uppmärksammats i såväl radio och tv som i tidningar och på nätet.

– Försäljningen har överträffat alla förväntningar och redan nu är intäkterna för både försäljarna och Faktum kännbara, säger marknads- och försäljningschefen Åse Henell som också berättar om att artisterna och alla andra inblandade i Det ordnar sig är stolta och glada över succén.

– Vi får så många glada tillrop! Managern till en av artisterna på plattan sa om försäljningssiffran: ”Wow, om det var en ”vanlig” platta så hade ni legat etta på topplistan!”.
En av låtarna på Det ordnar sig, Peter Lemarc & David Urwitz Vrång värld, hörs dessutom dagligen på radio. Den exklusiva översättningen av Cat Stevens megahit Wild world ligger på P4:s spellista sedan flera veckor tillbaka. Andra artister som medverkar är t ex Måns Zelmerlöw, Jens Lekman och Miriam Bryant.

En väldigt stor del av de sålda plattorna har bytt händer i Göteborg med omnejd där också Tidningen Faktum är mest etablerad. För att ge Skåne chansen att uppmärksamma både plattan och arbetet mot hemlöshet och socialt utanförskap så gör Faktum en miniturné med torgmöten.

10 april på Stortorget i Helsingborg, 11 april på Gustav Adolfs Torg i Malmö och den 12 april på Knut den Stores Torg i Lund mellan är hållplatserna.
– Vi spelar plattan, bjuder på kaffe, håller quiz och berättar om Faktums arbete. Försäljare är så klart på plats så man kan köpa plattan, säger Helena Lindahl som är eventansvarig på Faktum.

Faktum är Götalands gatutidning som säljs av hemlösa och socialt utsatta människor. De köper paketet med tidningen och plattan för 75 kronor och säljer för 150, mellanskillnaden är deras lön. Faktum säljs i Göteborg, Borås, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad och Växjö. Vårt mål är att erbjuda alla i socialt utanförskap i Götaland ett jobb. Med en upplaga på 36 000 exemplar i Göteborgsregionen och i Skåne och har Faktum (enligt Orvesto 2013:Helår) fler än 120 000 läsare varje månad.

För mer info om plattan Det ordnar sig gå in på www.faktum.se/plattan eller ring marknads- och försäljningschef Åse Henell 0760-070618.

För mer info på plats kontakta Helena Lindahl eventansvarig 0762- 371531

TEXT:

BILD: skriv ut sidan


RELATERADE ARTIKLAR
TAGGAR